Foto: Publicitātes foto

Radošā grupa sākusi pilnmetrāžas mākslas filmas "Gūtmaņa alternatīva" uzņemšanu pēc bijušā "Saskaņas centra" politiķa un Eiropas Parlamenta deputāta Aleksandra Mirska grāmatas "Vulfa Gūtmaņa alternatīva" motīviem, kas stāsta par 1944.gada notikumiem Latvijā, Latgalē.

Kā informēja viens no filmas veidotājiem Mirskis, filmas sižets balstīts uz reāliem notikumiem. Filmas pamata ideja ir "darīt zināmu patiesību par notikumiem Latvijā" - deportācijām, masveida iznīcināšanu (holokaustu), rasu naida kurināšanu un Otrā pasaules kara rezultātiem, "nonākot pie atziņas, ka nav absolūtas taisnības - taisnība vienmēr ir "kaut kur pa vidu"".

Scenāriju filmai uzrakstījis Aleksandrs Dobrins, tās režisors - Edgars Punculis, lomas filmā izpilda pamatā neprofesionāli aktieri. Filma tiek uzņemta Krāslavas un Daugavpils novados, kā arī pašās pilsētās, atsevišķas filmas epizodes tiks uzņemtas arī Rīgā un Rīgas novadā.

Patlaban Latgalē ir pabeigta filmas lielākās daļas uzņemšana, vēl priekšā aptuveni pusgadu ilgs darbs. Filmēšanu plānots pabeigt šī gada septembrī. Visu filmā piesaistīto kara laika tehniku un aksesuārus nodrošina Latvijas muzeji.

Patlaban notiek pārrunas arī ar iespējamiem investoriem. Piedāvājumu sadarboties šī projekta ietvaros jau ir izteikušas vairākas kompānijas. Informācija par filmas iespējamajām izmaksām pagaidām netiek izpausta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!