Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Mongolijas ārlietu ministrs Luvsanvandans Bolds apliecinājis, ka Mongolija drīzumā ieviesīs bezvīzu režīmu Latvijas valstspiederīgajiem, mikroblogošanas vietnē “Twitter” ceturtdien paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Savukārt Latvijas prezidents Andris Bērziņš, kurš uzturas vizītē Mongolijā, apliecinājis, ka valsts "kļuvusi pievilcīga zeme, kur ekonomika demonstrē stabilu un strauju izaugsmi. Atzīstami vērtējamas tās reformas un panākumi demokrātiskas sabiedrības veidošanā," portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejas preses dienestā.

 Bērziņš arī pateicies Mongolijas prezidentam Cahjaginam Elbegdoržam par uzaicinājumu viesoties Mongolijā oficiālā vizītē, norādot, ka Latvijai ar Mongoliju ir labas attiecības ar lielu attīstības potenciālu.

 "Ar Mongoliju mūs vieno partnerības dalība ISAF misijā Afganistānā. Tāpat ir pieminama Mongolijas karavīru klātbūtne miera uzturēšanas misijās, kas vēlreiz apliecina Mongolijas atbildības globālo skatījumu," atzīmējis prezidents.

"Mūsu zemes šķir liels ģeogrāfisks attālums. Mūsu valstīm ir atšķirīga ekonomikas struktūra. Tomēr tieši atšķirības ir tās, kas ļauj un dod iespēju mums vienam otru papildināt. Mēs neesam konkurenti, mēs esam un varam būt labi partneri. Tirdzniecībai mūsu valstu starpā ir plašas iespējas augt un diversificēties. Tādēļ ceru, ka šodien notiekošajā Latvijas - Mongolijas Biznesa forumā tiks panāktas konkrētas sadarbības vienošanās. Uzskatu, ka transporta un loģistikas nozarēm abās valstīs jārod veidi, kā izmantot potenciālu savienojot abus reģionus. Arī pārtikas nozarei ir labas sadarbības iestrādes, kuras var kalpot par labu bāzi tālākai sadarbības attīstībai," atzinis Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!