Foto: LETA

Valdība otrdien atbalstīja no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Iekšlietu ministrijai 378 620 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Mucenieku patvēruma meklētāju izmitināšanas centra un vietējiem iedzīvotājiem paredzēta daudzfunkcionāla centra pārbūvi.

Valdība iepriekš akceptēja nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu topošajam aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centram "Mucenieki".

Valdība jau 26. janvārī piešķīra naudu Iekšlietu ministrijai, lai varētu segt izdevumus saistībā ar Mucenieku patvēruma meklētāju izmitināšanas centra paplašināšanu.

Nesen Nodrošinājuma valsts aģentūra sarunu procedūrā noteica, ka aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra divu korpusu un katlumājas pārbūvi par 1 840 000 eiro veiks uzņēmums "Skonto būve", savukārt nekustamo īpašumu "Bundulīši", kurā atradīsies patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs un vietējiem iedzīvotājiem paredzēts daudzfunkcionāls centrs, par 1 575 027 eiro pārbūvēs uzņēmums "Arčers".

Nekustamais īpašums "Bundulīši" sastāv no zemes un uz tās esošas dzīvojamās mājas jaunbūves ar kopējo platību 1908 kvadrātmetri. Tas atrodas blakus patvēruma meklētāju izmitināšanas centram "Mucenieki".

Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā cilvēkus nomitinās, pamatojoties uz Patvēruma likumu un Imigrācijas likumu, kas nozīmē, ka noziegumos notiesātie ārvalstnieki tur neatradīsies.

Paredzēts, ka topošajā aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā vienlaikus varēs uzturēties ne vairāk kā 80 cilvēki. Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrs būs moderns un vizuāli pievilcīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!