Foto: LETA
Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsušas teju pusmiljona kontrabandas cigarešu ievešanu, informēja VID.

Šī gada 29. septembrī Indras muitas kontroles punktā (MKP), veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena fizisko kontroli, muitas amatpersonas atklāja vienā vagonā zem akmeņoglēm paslēptas 10 kastes ar cigaretēm. Melnā polietilēnā ietītajās kastēs atradās 100 000 cigarešu "Premjer" un "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Līdzīgs pārkāpums Indras MKP tika atklāts arī 28.septembrī, kad vilciena sastāva kontroles gaitā muitas amatpersonas atklāja, ka šķeldas kravā ir ieraktas 10 kartona kastes, kurās atradās 100 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tajā pašā dienā Silenes MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukušās vieglās automašīnas "Peugeot" fizisko kontroli, automašīnas dubultajā grīdā un aiz apšuvuma muitas amatpersonas konstatēja no muitas kontroles slēptas 56 100 "Minsk" markas cigaretes bez akcīzes markām.

Šī gada 24.septembrī Indras MKP muitas darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām konstatēja, ka divos pusvagonos ar akmeņogļu kravu ir noslēpti kopumā 25 melnā polietilēnā iesaiņoti iepakojumi, kuros atradās 124 920 "Premjer" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 22.septembrī Kārsavas MKP no Krievijas iebraukuša kravas vilciena kontroles gaitā, pamatojoties uz vilciena skenējuma attēlu analīzes rezultātiem, muitas amatpersonas atklāja hopertipa vagonā noslēptos iepakojumus ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 100 000 cigarešu "Bond", "NZ" un ''Premjer" ar Tadžikistānas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!