Foto: LETA



Mums ir jādomā, kā nostiprināt savu drošību un jāpārvērtē sava attieksme par to, cik mēs jūtamies stipri un droši, trešdien LTV raidījumā "Sastrēgumstunda" sacīja bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis.

Viņš sacīja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina šīsnedēļas runa ir mainījusi lielā tempā to politiku, kas tika īstenota pēdējos 20 gados un ir saskatāmas paralēles ar politiku, kas piekopta pagājušā gadsimta 30 gadu sākumā.

Ulmanis atzīmēja, ka šobrīd "mēs esam ne tikai politiska konflikta vai konfrontācijas priekšvakarā, bet jau pilnā apjomā tajā ierauti".

Viņš atzīmēja, ka pēdējās nedēļās izskanējuši jau daudzi viedokļi un Rietumu partneri nav ticējuši tik agresīvai Krievijas rīcībai.

Rietumiem ir ļoti ātrā tempā jāpārorientējas, jo runa vairs nav par pagājušā gadsimta 90.gadiem, bet par pagājušā gadsimta 30. gadu beigām un tolaik īstenoto scenāriju.

Ulmanis atzina, ka līdzšinējā reakcija ir bijusi nepietiekama un šobrīd ir ļoti svarīgi, kā tiks sodīts agresors un kādi būs tālākie mērķi pēc viena, diviem, pieciem un desmit gadiem. Vai šis būs tikai vienreizējs gadījums, vai šis būs gadījums, kas iesēs sēklu, kas neļaus tālāk attīstīties.

"Tas, kas šodien notika Krimā un Ukrainā, ir mūsu pasivitātes rezultāts," sacīja Ulmanis.

Viņš aicināja valdību, prezidentu, partijas un parlamentu izglītot tautu. „Es nedomāju, ka vajadzētu iziet ielās un demonstrēt savus uzskatus, tas ir jādara organizētā veidā caur attiecīgām institūcijām," pauda Ulmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!