Foto: DELFI

Jaunās Saeimas prezidijā sadarbība noteikti būs un tā būs laba, tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda otrdien 13. Saeimas priekšsēdētāja amatā ievēlētā Ināra Mūrniece (NA).

Viņa norādīja, ka ar daļu jaunā prezidija locekļu sastrādājusies jau iepriekš, vadot iepriekšējās Saeimas prezidiju, bet daļa kolēģu ir jauni, taču sadarbība tāpat būšot laba.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka otrdien jaunais parlamenta sasaukums sanāca uz pirmo sēdi un ievēlēja 13. Saeimas prezidiju. ''Par'' Mūrnieces ievēlēšanu Saeimas priekšsēdētajas amatā balsoja 44 deputāti, bet "pret" 32 deputāti.

Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā deputāti ievēlēja Dagmāru Beitneri-Le Gallu (JKP) un Inesi Lībiņu-Egneri (JV). Savukārt Saeimas sekretāra amatā ievēlēts Andrejs Klementjevs (S), bet Saeimas sekretāra biedra amatā ievēlēta Marija Golubeva (AP).

Taujāta par to, kādi ir galvenie jaunā parlamenta uzdevumi, Mūrniece minēja vairākus: gatavošanās 11. un 18. novembra pasākumiem un ārvalstu viesu vizītēm, komisiju darbu pārņemšana, valdības veidošana un nākamā gada budžeta pieņemšana.

Taujāta par iespējamo valdības sastāvu, viņa norādīja, ka "nenoteiktība ir liela un valdības veidošana var paņemt ilgāku laiku", taču valdības ilgtspējai "vajadzētu sešas partijas, lai nevienai nebūtu "zelta kārts" un neviena nevarētu kaprizēties".

Kā vēstīts, Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien tiksies ar trim partiju izvirzītajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!