Foto: AP/Scanpix
Sūtot savus spēkus uz Latviju, mēs nedomājam tikai par Baltijas drošību, bet arī paši par savu, piektdien, uzstājoties ārpolitikas forumā "Rīgas konferenci 2016", sacīja Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans.

"Kāpēc mums kā kanādiešiem jābūt Eiropā? Mūsu sadarbība ar eiropiešiem ir sena un mums ir jādara sava daļa kopējas pasaules drošības nodrošināšanā. Ja Eiropai ir grūtības, arī mums ir grūtības - mūsu ekonomikas ir vienotas. Tāpēc Kanādas spēki ir Ukrainā, Irākā un citviet, kā arī nākamgad būs šeit, Latvijā," skaidro Sadžans.

"Kad mēs izvēlamies, uz kurām valstīm sūtīt savus spēkus, mēs saprotam un apzināmies, ka sadarbība stiprina arī mūsu pašu drošību," sacīja ministrs.

Ar Rīgas konferences pirmās dienas tiešraides programmu iespējams iepazīties šeit (angļu valodā).

Rīgas konference ir viens no Baltijas reģiona nozīmīgākajiem drošības un politikas forumiem, kas jau 11. gadu pēc kārtas pulcēs vairāk nekā 600 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertus, lai diskutētu par Eiropas Savienības lomu globālajā ekonomikā, "Brexit" ietekmi uz Eiropas Savienības nākotni, NATO spējām pielāgoties 21. gadsimta izaicinājumiem, kā arī par Rietumu attiecībām ar Krieviju un Austrumu partnerības valstu izaicinājumiem.

Video tiešraides skatītāji ir aicināti arī piedalīties konferences diskusijās sociālajos medijos "Twitter" un "Facebook", kā arī uzdot jautājumus paneļdiskusiju dalībniekiem, izmantojot oficiālo tēmturi #RigaConf. Konferences darba valoda – angļu.

Jau trešo gadu konferences norises vieta būs Latvijas Nacionālā bibliotēka. Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!