Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) aizsardzības ministra amatam 13. Saeimas vēlēšanās virza Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, bet Saeimas deputāti Imants Parādnieks, Rihards Kols, Edvīns Šnore un Ritvars Jansons attiecīgi tiek virzīti kā labklājības ministrs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs un izglītības ministrs, informēja NA.

Sestdien, 8. septembrī, notikusi NA Domes sēde, kurā aptiprināta partijas ministru kandidāti 13. Saeimas vēlēšanām un paplašinātā vēlēšanu programmu. NA Ministru prezidenta amata kandidāta Roberta Zīles nākamās valdības ministru komandā ietilpst kultūras ministre Dace Melbārde, kurai plānots turpināt līdzšinējos darbus. Ārlietu ministra kandidāts būs Saeimas deputāts Rihards Kols, aizsardzības ministra amatam virzīta Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Iekšlietu ministra amata kandidāts ir Saeimas deputāts Edvīns Šnore, bet esošais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs valdībā varētu turpināt atbildēt par tieslietu nozari, norāda NA. Finanšu ministra amatam tiek virzīta Latvijas Universitātes lektore un pētniece Līga Leitāne.

Zemnieku saimniecības "Zilūži" īpašnieks un vadītājs Jānis Grasbergs ir kandidāts zemkopības ministra amatam, savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas grožus NA gatava nodot Saeimas deputātam Ritvaram Jansonam. Savukārt kā labklājības ministru partija vēlas redzēt Saeimas deputātu Imantu Parādnieku, bet par veselības ministri – Elīnu Treiju.

Runājot par Ekonomikas, Satiksmes un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām partija redz, ka tām kā vadītāji būtu piemēroti vairāki kandidāti, piemēram, Latvijas darba devēju konfederācijas eksperts Pēteris Leiškalns, Andris Čuda, Rīgas domnieks Jurģis Klotiņš un jau esošais ministrs Kaspars Gerhards.

NA prioritātes 13. Saeimā būs latviešu nācijas fiziska pastāvēšana, kas sevī ietver demogrāfijas jomu, reemigrācija, kā arī latviešu nācijas garīga pastāvēšana, kas nozīmē atbildību par kultūras un izglītības jomām un drošība jeb iekšlietu un aizsardzības jomas, liecina partijas teiktais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!