Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) atmaksājusi ziedojumus, ko ziedojusi persona, kura saistīta ar šobrīd apcietināto bijušo maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu, LTV raidījumā "1:1" pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Kā liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) datu bāze, 2016. gada jūnijā NA divreiz atmaksājusi ziedojumus kādam 1952. gadā dzimušam Valdim Sprūdam kopumā par 10 tūkstošiem eiro.

Savukārt 2015. gada martā NA atmaksājusi 100 eiro SIA "Riepu bloki", kas šogad pasludināta par maksātnespējīgu. Ar šo uzņēmumu, kas Starta ielā, Rīgā, bija uzkrājis tonnām riepu, Valsts vides dienests iepriekš pārtrauca līgumu, kā arī aprēķināja uzņēmumam sodu 12,9 miljonu eiro apmērā par videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu.

Tāpat NA atmaksājusi ziedojumu 500 eiro apmērā SIA "Eksperts AE" pērn aprīlī un SIA "Okaj" ziedojumu 50 eiro apmērā pērn maijā.

Jau ziņots, ka 2017. gada jūnijā Valsts policija veica 16 kratīšanas, kuru laikā izņemti svarīgi dokumenti un naudas līdzekļi vairāku tūkstošu eiro apmērā. Tika arestēti vairāki nekustamie īpašumi, luksus klases automašīnas un vairāki simti tūkstoši eiro skaidrā naudā.

Tika aizturētas sešas personas, no tām trīs personām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Šobrīd apcietinājumā atrodas vairs tikai Sprūds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!