Foto: DELFI

Lai uzraudzītu Rīgas domes (RD) pašreizējās vadības un pakļautībā esošo kapitālsabiedrību finanšu darbību, RD Nacionālās apvienības (NA) frakcija rosina atjaunot neatkarīgas Revīzijas komisiju domē, portālu "Delfi" informē frakcijā.

"Likvidējot RD Revīzijas komisiju, pašvaldības vadītājs Nils Ušakovs (S) vienlaikus ir likvidējis arī jebkādu iespēju rīdzinieku ievēlētiem deputātiem uzraudzīt Rīgas domes pašreizējās vadības un RD pakļautībā esošo kapitālsabiedrību finanšu darbību. Tas ir bezprecedenta gadījums, ka tādā lielā pašvaldībā kā Rīga nedarbojas no pašvaldības vadības neatkarīga Revīzijas komisija," norāda RD NA frakcijas vadītājs Dainis Locis.

Kā norāda frakcijā, Rīgas mērs Ušakovs, likvidējot Revīzijas komisiju, aizbildinājās ar to, ka tās uzturēšana prasot līdzekļus un komisijas funkcijas pēc būtības izpildot RD Audita un revīzijas pārvalde.

NA frakcijas vadība vērš uzmanību, "ka šī pārvalde, pēc tās reglamenta, ir Rīgas pašvaldības struktūra ar īpašu statusu un pakļauta vienīgi Rīgas domes priekšsēdētājam. Savukārt Revīzijas komisijā, ko Ušakovs likvidēja, bija pārstāvētas visas RD ievēlētās frakcijas, tātad tā pārstāvēja visu rīdzinieku intereses un bija neatkarīga".

NA RD deputāti ir izstrādājuši jaunu Revīzijas komisijas nolikumu, kas, kā norāda Locis, palīdzēs novērst tos trūkumus, kuri līdz šim komisijas nolikumā eksistēja. Tas attiecas gan uz komisijas locekļu skaitu, gan komisijas locekļu kompetenci.

Sīkāk par jauno Revīzijas komisijas nolikumu RD NA frakcija informēs otrdien, 26.maijā.

Iepriekš ziņots, ka NA frakcija uzskata, ka RD Revīzijas komisijas likvidācija ir veids kā mazināt Rīgas pilsēta budžeta uzraudzību, brīdī, kad pilsētas budžets jau vairākus gadus ar mīnusa zīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!