Foto: DELFI

Zaļo un zemnieku prasība pēc Satiksmes ministrijas (SM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām (VARAM) ir nesamērīgas, LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis un tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Pašlaik SM ir "Vienotības", bet VARAM – NA pārziņā.

Bērziņš atzina, ka NA ir gatava diskutēt par SM, tomēr ne par VARAM vadības nodošanu.

NA vēlas vadīt VARAM, Tieslietu un Kultūras ministrijas. Tāpat šis politiskais spēks paudis gatavību izvirzīt savu pārstāvi izglītības un zinātnes ministra amatam.

Bērziņš arī atzina, ka valdības veidošanas process rit lēni. Viņš novērojis, ka nav īsti saprotams, kas valdības veidošanas sarunās pārstāv "Vienotību".

Savukārt "Vienotību" pārstāvošais ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs "Rīta panorāmā" noraidīja pieļāvumus par konfliktiem partijas iekšienē un norādīja, ka neveiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā šīs nedēļas sākumā Saeimā neievēlētā partijas līdere Solvita Āboltiņa atradās komandējumā, bet tagad uz ārvalstīm devusies premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Rinkēvičs uzsvēra, ka galvenais sarunu procesu bremzējošais faktors ir NA vēlme paplašināt koalīciju, tajā iekļaujot Latvijas reģionu apvienību, ko savukārt nevēlas ZZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!