Foto: LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķi pirmdien, 16.septembrī, vakarpusē izlems, kā tālāk rīkoties pēc tam, kad premjers izteicis neuzticību apvienības kultūras ministrei Žanetei Jaunzemei-Grendei.

Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis sacīja, ka nedēļas nogalē politiķiem ir notikušas savstarpējas sarunas, taču partijai patlaban nav publiski sniedzamas informācijas, nav arī pieņemti nekādi lēmumi par tālāko partijas rīcību. Lēmums par tālāko rīcību pirmdien tiks pieņemts valdes sēdē.

Cilinskis atturējās paust savu personīgo viedokli, kā partijai būtu jārīkojas pēc neuzticības izteikšanas kultūras ministrei. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pašlaik visbūtiskākais jautājums ir panākt valdībā vienošanos par 2014.gada valsts budžetu.

Nacionālā apvienība jau ir izteikusi savas prasības nākamā gada budžeta kontekstā, un ir svarīgi tikt skaidrībā ar tām. Pēc Cilinska domām, otrs būtisks jautājums ir operā konstatētie finanšu pārkāpumi, uz kā pamatojās Jaunzemes-Grendes lēmums atbrīvot no amata operas direktoru Andreju Žagaru.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš pauda viedokli, ka valdes sēdē, visdrīzāk, tiks runāts par premjera argumentiem, kas bijuši pamatā neuzticības izteikšanai ministrei. Bērziņš nedomā, ka pirmdien Nacionālā apvienība varētu apspriest kādus kultūras ministra amata kandidātus.

"Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis norādīja, ka nekādās konsultācijās ar VL-TB/LNNK nav piedalījies. "Ir svētdiena, darbs atsāksies rīt," sacīja Zaķis, piebilstot, ka pēc koalīcijas padomes sēdes viss tapšot skaidrs.

Nacionālās apvienības apvienotā valdes un frakcijas slēgtā sēde notiks pirmdien plkst.17.30 apvienības birojā Rīgā, Kaļķu ielā. Pēc tikšanās tiks sniegta informācija par apvienības tālāko darbību valdībā, pastāstīja VL-TB/LNNK preses sekretāre Laila Ozoliņa.

Jau ziņots, ka premjers piektdien pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ.

Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!