"Mani kā premjera darba grupas "Lattelekom" tiesvedības jautājumā locekli pārsteidz rupjā konfidencialitātes statusa pārkāpšana "Tilts Comunications" starptautiskajā arbitrāžas tiesvedības procesā pret Latvijas valsti," - tā, komentējot laikrakstā "Diena" minētās summas "Lattelekom" tiesvedībā, sacīja Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis.
Laikraksts "Diena" šodien, atsaucoties uz tā rīcībā nonākušo informāciju par PA veiktajiem maksājumiem, ziņo, ka kopējā naudas summa, ko valsts ir samaksājusi "Lattelekom" prāvā, ir 3,521 miljons latu. Šajos maksājumos ietilpstot gan samaksa par prestiža starptautiskā advokātu biroja, vietējā advokātu biroja, pieaicināto ekspertu pakalpojumiem, gan arī tiesas nodeva, samaksa vērtētāju birojam, Zviedrijas advokātam un konsultantam, viesnīcu, biļešu un dienas naudas izmaksas.

"Diena" arī ziņo, ka līdz šā gada 30.oktobrim PA ir vēl jāsamaksā ap 462 000 latu. PA esot saņēmusi rēķinu par septembri aptuveni 568 000 latu apmērā. Laikraksta rīcībā ir informācija, ka otrdien, 23.oktobrī, Naglis valdības sēdes laikā kā prāvas izdevumus minējis 11 miljonus ASV dolāru. Ar pašu PA vadītāju laikrakstam gan nav izdevies sazināties.

Vakar Naglis ekonomikas ministram iesniedza pieprasīto detalizēto informāciju par visiem PA veiktajiem maksājumiem saistībā ar tiesvedības procesu. Iesniegtajos dokumentos ietilpst gan rēķini, gan arī citi maksājumu dokumenti. PA vadītājs iesniedzot dokumentus norādījis, ka tajos "ir atšifrēts katrs santīms un penss".

Par konfidencialitātes noņemšanu visiem publiskajiem maksājumiem jeb PA veiktajiem maksājumiem arbitrāžas procesa nodrošināšanai strīdā ar "Lattelekom" akcionāru - konsorciju "Tilts Communications" šodien lems Ministru prezidenta Andra Bērziņa vadītā darba grupa, kas skata Latvijas pozīciju strīdā ar "Lattelekom" akcionāru.

Pārējiem jautājumiem, kas saistīti ar procesu, konfidencialitāte netiks noņemta. Konfidencialitāte praktiski visam, kas saistīts ar procesu, tika piemērota 2000.gada novembrī pēc ekonomikas ministra lūguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!