Privatizācijas aģentūras direktors Jānis Naglis un kādreizējais Andra Šķēles biznesa partneris Ēriks Masteiko samaksājuši viņiem piespriestos maksimālos sodus 250 latu apjomā par Lielupes tauvas joslā nelikumīgi uzstādītajiem žogiem, informēja Jūrmalas pilsētas domes Administratīvās komisijas atbildīgā sekretāre Staņislava Stila.
Kopumā ar maksimāliem administratīviem sodiem komisija ir sodījusi sešus privātīpašniekus, kuri, nesaskaņojot būvniecības projektus ar Jūrmalas būvvaldi, Lielupes tauvas joslā ir uzstādījuši žogus, kas liedz brīvu piekļūšanu upes krastam.

Sodus līdz šim nav samaksājuši privātīpašuma Teātra ielā 54a īpašnieks Marks Edidovičs un bijušais jahtkluba "Vikings" izpilddirektors Aivars Ciganovs, kuri uz komisijas sēdēm nebija ieradušies, kā arī nav paziņojuši, vai ir gatavi sodu samaksāt. Tiesā Edidovičs un Ciganovs komisijas lēmumu arī neesot pārsūdzējuši, informēja Stila.

Līdz 28.septembrim sodi ir jāsamaksā uzņēmējai Nellijai Ušakovai, kura gan solīja komisijas lēmumu pārsūdzēt tiesā, un Jūrmalas domes deputātam Vladimiram Barinovam, kurš nenoliedza nelikumīgo žogu uzstādīšanu un esot ar mieru sodu samaksāt.

Jūrmalas būvvaldes vadītāja Vita Zvejniece pastāstīja, ka nākamās nedēļas sākumā būvvalde izstrādās lēmumprojektu par žogu nojaukšanu piespiedu kārtā, ko 3.oktobrī izskatīs Jūrmalas domes sēdē. Jau ziņots, ka vēl diviem privātīpašniekiem Jūrmalas būvvalde ir atļāvusi žogus atstāt, jo tie ir padarīti par caurstaigājamiem.

Jau ziņots, ka privātīpašniekiem žogi Lielupes tauvas joslā atrodas ne vairāk kā četru metru attālumā no ūdens, kas ir pretrunā ar zvejniecības likumu. Tas nosaka, ka žogam jābūt 10 metru attālumā no ūdens, lai nodrošinātu brīvu pieeju makšķerniekiem un laivām.

Zvejniecības likumā noteikts, ka tauvas josla ir teritorija, kas domāta zvejai un kuģošanai un tajā ir jānodrošina bezmaksas pieeja kājāmgājējiem, kā arī drošības institūciju pārstāvjiem un vides aizsardzības inspektoriem. Zvejniecības likumā gadījumā, ja tauvas joslas lietošanas tiesību ierobežojums tiek pārkāpts, sankcijas nav noteiktas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!