"Vai tiešām Latvijā ir kāds, kurš tic [Privatizācijas aģentūras (PA) padomes loceklim Normundam] Lakučam?" aģentūrai LETA retoriski jautāja PA ģenerāldirektors Jānis Naglis, komentējot Lakuča izteikumus pēc AS "Latvijas gāze" (LG) akciju izsoles.
Naglis uzsvēra, ka ceturtdienas LG akciju izsole ir bijusi ļoti veiksmīga un dos papildu ieņēmumus aptuveni 10 miljonu latu apmērā.

"Lai viņš labi dzīvo, labi ēd, ēd biezpienu. Varbūt tas viņam palīdzēs labāk atcerēties un izskaidrot uzkrājumu 4,5 miljonu latu vērtībā veidošanos," ieteica PA ģenerāldirektors.

Ceturtdien Rīgas Fondu biržā (RFB) notikušajā valstij piederošo 2% jeb 798 000 LG akciju izsolē tika pārdotas visas piedāvātās akcijas par cenu, kas trīsreiz pārsniedza šo vērtspapīru pašreizējo tirgus cenu. Vienas akcijas cena bija 12,51 lats, un valsts tādējādi iegūs 9 982 980 latu.

PA padomes loceklis Normunds Lakučs uzsvēra - LG akciju izsoles rezultāti parāda, ka valsts ir zaudējusi simtiem miljonu latu Nagļa darbības rezultātā.

"Normālā valstī par to būtu jātiesā, un jātiesā uz vairākiem gadiem," sacīja Lakučs, prognozējot, ka PA ģenerāldirektors nezaudēs pat savu amatu, ņemot vērā to, ka viņš ir "nenomaināms" un to, ka ir vienā partijā ar premjeru.

Kā skaidroja PA padomes loceklis, šodienas izsoles rezultāti ir parādījuši patieso LG, kas ir ļoti vērtīgs uzņēmums, akciju cenu. Ja nebūtu Nagļa veikto manipulāciju, iepriekš pārdodot LG akcijas atlasītiem pretendentiem, un ikviens varētu pretendēt uz uzņēmuma akciju iegādi, enerģētikas uzņēmuma privatizācijā valsts būtu ieguvusi ievērojami lielākus līdzekļus, sacīja Lakučs.

Kā piemēru Lakučs minēja LG akciju slēgto emisiju, kurā vienas akcijas cena bija 1,46 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!