Foto: Shutterstock
Šajās brīvdienās un arī nākamajā nedēļā Latvijā kļūs vēl siltāk, bet nākamajā nedēļā gaidāms arī vasarīgs pērkona negaiss, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sestdien, kad visā Latvijā notiek Lielā talka, gaiss iesils līdz plus 14, plus 19 grādiem. Starp mākoņiem uzspīdēs saule, bet pēcpusdienā atsevišķos rajonos var uzlīt neliels lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Rīt, 26.aprīlī, lietus jau gaidāms teritorijas lielākajā daļā un arī debesis būs vairāk apmākušās. Līdz ar to gaisa temperatūra arī noslīdēs pāris grādus zemāk.

Nākamā nedēļa sāksies ar pavasarīgu laiku - gaiss iesils līdz plus 20 grādiem, iespējams, pat būs vēl siltāks. Tomēr otrdien pēcpusdienā Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, nesot lietu, dažviet iespējams arī vasarīgs pērkona negaiss. Lietus gaidāms arī trešdien, savukārt nedēļas izskaņā lietus mitēsies, būs sauss laiks, bet gaisa temperatūra vairs nebūs tik augsta kā nedēļas sākumā.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm maija svētku brīvdienās būs nepastāvīgs laiks, gaidāms lietus un gaisa temperatūra nesasniegs plus 20 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!