Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nākamnedēļ Latvijā ieradīsies Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Plānots, ka Jaceņuks Jūrmalā piedalīsies Eiropas Tautas partijas (ETP) biroja sanāksmē.

Paredzēts, ka ETP Jūrmalā tiksies no 19. līdz 21.novembrim, lai pārspriestu iecerētās Eiropas Savienības (ES) reformas un ES atbildes Ukrainas krīzei.

ikšanos atklās ETP vadītājs Manfrēds Vēbers, savukārt premjerministre Laimdota Straujuma (V) iepazīstinās ar gaidāmās Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V) vadīs diskusiju par ETP nostāju Ukrainas krīzes sakarā. Plānots, ka tajā piedalīsies Jaceņuks, NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs, kā arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ģenerālsekretārs Lamberto Canniers.

Tāpat ETP tikšanās reizē piedalīsies Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents, eiro un sociālā dialoga komisārs Valdis Dombrovskis (V), EK viceprezidents, nodarbinātības, izaugsmes, investīciju un konkurences komisārs Jirki Katainens, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāre Marianne Teisena, Spānijas finanšu ministrs Luiss de Guindoss, Eiropas Investīciju bankas viceprezidents Vilhelms Molterers, kā arī Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!