Foto: LETA

Naktī uz sestdienu pagrabā zem stacionāra "Gaiļezers" Intensīvās terapijas klīnikas izcēlies ugunsgrēks, kurš operatīvi tika novērsts, tviterī informē Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca.

Ugunsgrēka vietā ieradās vairākas Valsts ugunsdzēsības un drošības dienesta (VUGD), kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vienības.

Ugunsgrēks tika operatīvi novērsts, stacionāra darbība atjaunota, kā arī pacienti nav cietuši.

Pēc ugunsgrēka radušies funkcionāli bojājumi elektroinstalācijā, tāpēc septiņi pacienti no Intensīvās terapijas klīnikas pārvesti uz stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīniku, kur iespējams nodrošināt līdzvērtīgu aprūpi.

Notikuma vietā operatīvi ieradās un darbojās arī atbildīgie tehniskie dienesti, tāpat stacionāra "Gaiļezers" galvenais ārsts Ēriks Kalniņš un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas anestezioloģijas un neatliekamās medicīnas galvenais speciālists Viesturs Liguts. Intensīvās terapijas klīnikas pacientu pārvešanā tika iesaistīts slimnīcas dežūrējošais personāls, Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas mediķi un VUGD darbinieki.

Pārvestos pacientus turpina aprūpēt dežūrējošais Intensīvās terapijas klīnikas un Toksikoloģijas un sepses klīnikas personāls. Šobrīd rit elektropadeves bojājumu novēršanas un atjaunošanas darbi, informē slimnīca.

Ugunsgrēka cēloņi vēl nav zināmi. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valde ir apmeklējusi notikuma vietu un uzdevusi veikt notikušā apstākļu pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!