Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 22. februārī, ap pulksten 23 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki devušies uz izsaukumu Pļavniekos, kur kāds mazs zēns viens pats klaiņojis gar šosejas malu, portālu "Delfi" informēja policijā.

Apsekojot šo teritoriju, kārtības sargi pamanījuši divus jauniešus, kuri mājuši policistiem, aicinot viņus apstāties. Blakus jauniešiem stāvējis mazs puika. Jaunieši paskaidrojuši, ka pastaigājušies un ievērojuši zēnu, kurš bijis viens pats – bez vecākiem.

Kārtības sargi puiku ieaicinājuši policijas automašīnā un noskaidrojuši viņa dzīvesvietas adresi.

Policisti zēnu aizveduši mājās, kur sastapuši zēna māti. Sieviete kārtības sargiem paskaidrojusi, ka notikuma dienā kopā ar dēlu devusies iepirkties, taču zēns lielveikalā kļuvis nevaldāms. Pēc vizītes veikalā iepirkumu pilnos ratiņus sieviete aizstūmusi mājās, bet vēlāk dēlam lūgusi tos nogādāt atpakaļ veikalā.

Tādā veidā sieviete vēlējusies dēlu pārmācīt par neganto uzvedību veikalā un vienlaikus dot viņam iespēju izvēdināt galvu. Sieviete stāstījusi, ka pati pa to laiku gatavojusi vakariņas. Viņai pazudusi laika izjūta, tādēļ viņa nav pamanījusi divas stundas ilgo dēla prombūtni.

Sieviete policijai skaidrojusi, ka ar dēlu pārrunās notikušo, un pati tik vēlu dēlu vairs ārā vienu pašu nelaidīs.

Kārtības sargiem nav radušās aizdomas, ka sieviete būtu alkohola reibumā. Tāpat dzīvokļa apskates laikā konstatēts, ka uzturēšanās apstākļi bērnam ir labvēlīgi.

Lietas materiāli nosūtīti pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!