Foto: LETA

Naktī uz otrdienu, 26. jūniju, Rīgā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Stūrmaņu ielas divstāvu ēkā, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma pulksten 3.18. Divstāvu ēka dega kopumā 450 kvadrātmetru platībā.

Liesmas glābēji apdzēsa pēc trim stundām – pulksten 6.29. VUGD neziņo par ugunsgrēkā cietušiem cilvēkiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, nekontrolēts ugunskurs, elektrības stabs, elektrolīnijas balsts, sadzīves mantas, kravas automašīnas spogulis, traktors ar baļķiem, dārza māja, šķūnis, neapsaimniekota ēka, divas dzīvojamās mājas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Laika posmā no 25. jūnija pulksten 6.30 līdz 26. jūnija pulksten 6.30 VUGD saņēma 59 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar pirmdien glābēji Aleksandra Bieziņa ielā atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, Gulbenes novada Jaungulbenes pagastā no trīs metru dziļas akas izcēla čūsku un palaida brīvībā, bet Miera ielā, Rīgā, no koka nocēla kaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!