Foto: LETA
Jau pašlaik Nacionālajā attīstības plānā (NAP) paredzēto uzdevumu izpildei nepieciešamie līdzekļi varētu būtiski pārsniegt tam pieejamo finansējumu plāna paredzētajam laika periodam no 2014. līdz 2020.gadam, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio atzina Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Pagaidām gan tiešs un konkrēts naudas sadalījums pa konkrētiem virzieniem vēl nav izdalīts, to plānots paveikt šī mēneša laikā. Par šo tēmu sagaidāma sabiedriskā apspriešana.

"Kopā ar Finanšu ministriju un atbildīgajām iestādēm strādāsim, lai katram uzdevumam, kas ir minēts plānā, būtu skaidri zināms, cik tas maksā un, lai valdībai būtu skaidri zināms rīcības virziens," pauda Krieviņš un piebilda - nepietiekot līdzekļiem visiem plānotajiem mērķiem, likumdevējam nāksies lemt, no kuriem uzdevumiem nāksies atteikties.

PKC vadītājs intervijā arī izteica nožēlu, ka plāna sagatavošana ir aizkavējusies par pusgadu nekā sākotnēji iecerēts un NAP pirmo redakciju valdībā būtu vajadzējis skatīt jau 19.jūnijā.

Krieviņš jau iepriekš atzinis, ka grūtākais NAP izstrādē vēl ir priekšā.

Līdz šim plāna izstrādē lielākais izaicinājums bijis laika trūkums un darbs, lai NAP nepārvērstos par kārtējo vēlmju sarakstu. Tāpat ļoti būtiski bijis pārliecināt ministrus, ka plānā ir nepieciešams maksimāli konkretizēt veicamo aktivitāšu formulējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!