Foto: LETA

Valdība otrdien Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos (NATO Stratcom) direktora amatā apstiprināja līdzšinējo Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāru Jāni Sārtu.

Sārts NATO Stratcom sāks strādāt ar šā gada 1. septembri. AM norāda, ka Sārta profesionālā pieredze, kvalifikācija, zināšanas un izglītība ir atbilstoša šāda amata pildīšanai.

Savukārt esošais centra direktors Jānis Kārkliņš atgriezīsies Latvijas diplomātiskajā dienestā un pildīs Latvijas vēstnieka amatu ANO Ženēvā. Kārkliņš no NATO Stratcom direktora amata tiks atbrīvots 31. augustā.

Par AM valsts sekretāru Sārta vietā kļūs ministrijas valsts sekretāra vietnieks - politikas direktors Jānis Garisons. AM norāda, ka Garisonam ir ilggadēja dažādu līmeņu vadītāja darba pieredze Ārlietu un Aizsardzības ministrijā, kā arī attīstības redzējums, kas veidojies darbojoties valsts pārvaldē dažādos amatos.

Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centrs stratēģiskās komunikācijas jautājumos Latvijā darbojas kopš 2014. gada 1. oktobra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!