Otrdien pēc NATO kandidātvalstu bruņoto spēku komandieru tikšanās komandieri savā gala paziņojumā atzinīgi novērtēja Baltijas valstu militāro sadarbību. Kopīgajā komandieru paziņojumā, ko nolasīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube, uzsvērts NATO dalības rīcības plāna (MAP) nozīmīgums, gatavojoties dalībai NATO.
Bruņoto spēku komandieri tikšanās laikā dalījušies pieredzē, kā arī uzklausījuši Čehiju, Poliju un Ungāriju, kas jau ir NATO dalībvalstis. Bruņoto spēku komandieri atzinuši arī ieguvumu, kas izriet no kandidātvalstu piedalīšanās miera uzturēšanas spēkos Bosnijā un Hercegovinā, un Kosovā, kā arī apsprieduši operāciju laikā gūtās atziņas.

Graube atzina, ka tikšanās bijusi ļoti vērtīga un veiksmīga, lietderīga bijusi informācijas apmaiņa. Latvijas NBS komandieris arī norādīja, ka tikšanās laikā uzklausīta kā vispārīga, tā arī praktiska informācija, kā piemēru minot Bulgārijas bruņoto spēku komandiera ziņojumu par šīs valsts spēku iesaistīšanu konkrētās operācijas Kosovā.

Liela interese bijusi arī par jauno NATO kandidātvalstu bruņoto spēku komandieru ziņojumiem, kā arī par jaunumiem un secinājumiem, kas izdarīti, esot jau NATO sastāvā. Graubes teikto papildināja arī Lietuvas un Igaunijas bruņoto spēku komandieri, kuri atzina pieredzes apmaiņas lietderību.

Rīgas Latviešu biedrības namā otrdien sākās NATO kandidātvalstu bruņoto spēku komandieru tikšanās, kas turpināsies arī rīt. Komandieru sanāksmē piedalās NATO kandidātvalstu - Albānijas, Bulgārijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Slovākijas un Slovēnijas bruņoto spēku komandieri, Rumānijas un Horvātijas bruņoto spēku štābu priekšnieku vietnieki - komandieru vietnieki, NATO valstu - Čehijas, Polijas un Ungārijas Bruņoto spēku komandieru vietnieki, Francijas Bruņoto spēku komandiera palīgs, Beļģijas Bruņoto spēku Operāciju štāba priekšnieka palīgs, Itālijas Ģenerālštāba Militārās plānošanas departamenta priekšnieks, ASV, Anglijas, Kanādas, Nīderlandes un Spānijas militārie atašeji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!