Foto: LETA

Pirmdien, piedaloties NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē Briselē, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzsvēra, ka NATO klātbūtne jājūt visā Baltijā, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Rinkēvičs uzsvēra, ka Krievijas veiktā Krimas aneksija atstāj negatīvu ietekmi uz visu Eiropas drošību, kurā tieši NATO turpina spēlēt izšķirošo lomu. Ministrs pauda gandarījumu par NATO gaisa telpas patrulēšanas pastiprināšanu Baltijas valstīs un Baltijas jūras akvatorijas aizsardzību. "Atbilstošai NATO klātbūtnei jābūt visās Baltijas valstīs", uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs, vienlaikus atgādinot par valsts saistībām aizsardzības budžeta palielināšanā.

Ministrs aicināja īstenot ciešāku sadarbību ar tādām partnervalstīm kā Somija un Zviedrija, lai stiprinātu kopējo Baltijas jūras reģiona drošību.

Sanāksmes laikā NATO ārlietu ministri svinīgā ceremonijā atzīmēja pēdējās trīs Alianses paplašināšanās kārtas, kas būtiski palielinājušas miera, drošības un demokrātijas telpu Eiropā.

Diskusijā par situāciju Ukrainā Rinkēvičs atkārtoti pauda atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālai integritātei, kā arī atbalstīja NATO – Ukrainas sadarbības intensificēšanu.

NATO ārlietu ministru sanāksme turpināsies 2. aprīlī, kad uzmanības centrā būs sadarbība ar Gruziju, Stambulas sadarbības iniciatīvas valstīm, kā arī diskusijas par Afganistānu ISAF formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!