Foto: F64

Latvijai nākamgad Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misija izmaksās trīs miljonus eiro, šodien Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā paziņoja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Pašlaik Latvijai misija izmaksā teju miljonu eiro. Patrulēšanas misijas budžetu Baltijas valstīm nepieciešams palielināt, jo, kopš gada sākuma reaģējot uz spriedzi Ukrainā, NATO dalībvalstis misijā palielinājušas patruļlidmašīnu skaitu.

"Būs palielināts lidmašīnu skaits joprojām, jo situācija uz labo pusi nav mainījusies. Līdz ar to mēs plānojam no nākamā gada palielināt iemaksas patrulēšanas nodrošināšanai. Sākot no nākamā gada, maksāsim aptuveni trīs miljonus gadā. Jāsaprot, ka tas pilnībā nesedz izmaksas patrulēšanai, jo tās valstis, kas nodrošina patrulēšanu, lielāko daļu izdevumu sedz pašas. Kopumā tie būs deviņi miljoni, ko trīs Baltijas valstis maksās kā savu ieguldījumu," norādīja Vējonis.

Aizsardzības ministrs arī atgādināja, ka šogad būtiski pieaudzis lidojumu skaits, kad NATO patruļlidmašīnām jāpaceļas, lai konstatētu Krievijas militāros lidaparātus netālu no Baltijas valstu robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!