Foto: Reuters/Scanpix

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju uzticas NATO, liecina aizvadītā gada novembrī pēc Aizsardzības ministrijas (AM) pasūtījuma Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.

Aptaujas dati liecina - 45% respondentu norādīja, ka uzticas NATO, tajā skaitā 10% NATO "pilnībā uzticas". To, ka NATO neuzticas, atzina 38% aptaujāto. Starp tiem "pilnīgi neuzticas" 16% aptaujas dalībnieku.

Biežāk nekā caurmērā to, ka uzticas NATO, norādīja vīrieši, jaunieši vecumā no 17 līdz 25 gadiem, aptaujātie ar pamatizglītību, pētījuma dalībnieki ar latviešu sarunvalodu Latvijā, pilsoņi, iedzīvotāji ar vidēji augstiem vai augstiem ienākumiem, Pierīgā, Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē kā arī laukos dzīvojošie.

Savukārt neuzticēšanos NATO biežāk nekā caurmērā pauda aptaujātie vecumā no 36 līdz 45 gadiem, kā arī tie, kuriem ir 61 gads un vairāk, pētījuma dalībnieki ar krievu sarunvalodu ģimenē, respondenti bez Latvijas pilsonības, iedzīvotāji ar zemiem vai vidējiem ienākumiem, kā arī Rīgā un Latgalē dzīvojošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!