Foto: Saeimas administrācija

Ar liegumiem saņemt pielaidi valsts noslēpumam politiskie konkurenti cer pirms velēšanām Nacionālo apvienību (NA) padarīt nestabilu un nākamajā koalīcijā ievests "Saskaņas centru", intervijā Latvijas Televīzija raidījumā "Rīta panorāma" trešdien, 20.augustā, sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrs Romāns Naudiņš (NA).

Pagājušajā nedēļā tapa zināms, ka Naudiņam nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam. Trešdien ministrs sacīja, ka uzskata – ar šādu lēmumu politiskie konkurenti vēlas NA padarīt nervozu, destabilizēt tās situāciju pirms vēlēšanām. Naudiņš neizslēdz, ka notikušais ir vēršanās pret NA, jo viņš ir otrs partijas ministrs, kuram liedz pielaidi. Pirmā bija bijusī tieslietu ministre Baiba Broka.

Naudiņš izteica versiju, ka kāds vēlas nākamajās vēlēšanās koalīcijā NA vietā redzēt šobrīd opozīcijas partiju "Saskaņas centrs". Jautāts, vai viņš ar šiem izteikumiem vēlas norādīt uz Satversmes aizsardzības biroja (SAB) ietekmējamību, bilda, ka teiktais ir viņa paša pieņēmumi. Taču viņš uzsvēra, ka atteikums pielaides saņemšanai izlemts pēdējā brīdī un tas darīts "pēc labākajām sabiedrisko attiecību tradīcijām".

"Mēs nenokārsim degunu, mēs strādāsim," sacīja Naudiņš, bilstot, ka piedalīsies to jautājumu izlemšanā, kuros atļaujas nevajag. Viņš arī atkārtoti apliecināja, ka lēmumu pārsūdzēs ģenerālprokuroram un, ja vajadzēs, vērsīsies arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Jau vēstīts, ka SAB pielaidi valsts noslēpumam iepriekš liedza Brokai, kura vēlāk, pēc ģenerālprokurora pievienošanās SAB viedoklim, demisionēja. Arī Naudiņam SAB nolēma nedod pielaidi, sakot, ka šaubās par viņa spēju glabāt valsts noslēpumu.

Naudiņš bilda, ka neredz pamatotus iemeslus šādam lēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!