Foto: LETA

"Satversmes aizsardzības birojs (SAB) apšauba manu spēju saglabāt valsts noslēpumu, taču es šo lēmumu par atteikumu piešķirt pielaidi valsts noslēpumam pārsūdzēšu," Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrs Romāns Naudiņš (NA).

Viņš sacīja, ka ir gatavs turpināt darbu ministra amatā, taču viņa palikšana šajā postenī esot atkarīga no premjeres Laimdotas Straujumas (V). LTV vēsta, ka premjere neprasīšot Naudiņa demisiju.

Ministrs atturējās komentēt SAB lēmuma pamatojumu, sakot, ka viņam grūti pateikt, kāpēc birojs apšauba viņa spēju saglabāt valsts noslēpumu.

Pēc tam, kad Naudiņš paudis savu viedokli par to, ka nepieciešams atlikt "Citadeles" pārdošanu, viņš vairākas reizes saukts uz SAB, lai gan līdz tam no biroja nekādu ziņu nav bijis.

Nacionālās apvienības (NA) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš LTBV piektdienas rītā sacīja, ka Naudiņš par SAB lēmumu viņu informējis telefoniski un arī pavēstījis, ka ir gatavs šo lēmumu pārsūdzēt ģenerālprokuroram, kā arī tiesāties pat Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Bērziņš arī atzina, ka šobrīd ikvienam nepieciešams "pavērtēt faktus", kāpēc citu partiju ministriem problēmu ar pielaidēm neesot. 

Jau vēstīts, ka SAB atteicis Naudiņam piešķirt pielaidi valsts noslēpumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!