Foto: LETA

Raimonda Vējoņa (ZZS) ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā Nacionālā apvienība (NA) neuzskata par zaudējumu, portālam "Delfi" norādīja Saeimas deputāts Romāns Naudiņš (NA), kurš gan atteicās minēt, vai par labu Vējonim varētu būt balsojis kāds NA frakcijas deputāts.

"Mēs redzējām, ka visu laiku bija vienāds atbalsts kandidātiem – gan Levita kungam, gan Vējoņa kungam, Levita kungam tas vienreiz pieauga par divām balsīm, no kurienes radās šāds rezultāts – tas ir labs jautājums," pastāstīja Naudiņš, paužot pārliecību, ka NA deputāti balsojuši vienoti, proti, pret Raimondu Vējoni.

"Ir jāprot zaudēt, un neapšaubāmi NA kandidāts bija Egils Levits, bet viņš nav ievēlēts, un to varētu savā ziņā uzskatīt par zaudējumu," turpināja Naudiņš, "bet mēs šajā gadījumā to neuztveram par zaudējumu. Tas ir normāls politisks process."

Taujāts par to vai šāds iznākums vājinās koalīciju, deputāts norādīja, ka darbs ir jāturpina neatkarīgi no vēlēšanu rezultātiem: "Prezidents ir ievēlēts un būs jāiet uz priekšu." Viņš uzsvēra, ka politiķiem jāturpina darbs pie likumprojektiem un jāstrādā sabiedrības labā.

"Galvenais uzdevums Raimondam Vējonim, protams, būs atbalstīt Latvijas uzņēmējus globālajos tirgos," skaidroja Naudiņš, piebilstot, ka svarīgi arī risināt problēmas tautsaimniecībā un izglītības sistēmā, īpaši pievēršoties pirmsskolas vecuma bērnu izglītības iestādēm.

"Darba spējas Raimondam Vējonim ir, un es domāju, ka viņš arī kā prezidents pierādīs to, ka viņš spēj panākt rezultātus Latvijas labā, Latvijas tautas labā," sacīja Naudiņš.

Naudiņš apstiprināja – NA frakcijas sēdē lemts, ka, ja notiktu otrā prezidenta vēlēšanu kārta, tajā atkārtoti tiktu izvirzīta Egila Levita kandidatūra.

Jau vēstīts, ka trešdien par jauno Latvijas Valsts prezidentu tika ievēlēts Raimonds Vējonis. Par viņu nobalsoja 55 Saeimas deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!