Foto: LETA

Reformu partijas (RP) un Liepājas partijas (LP) atkārtotajās sarunās par iespējamo sadarbību Liepājas domē piektdien progress nav panākts, atzina RP Liepājas saraksta līderis Jānis Vilnītis.

"Nekāds progress sarunās nav panākts. LP nepiekrīt mūsu redzējumam," norādīja Vilnītis. Viņš apstiprināja, ka LP nepiekrīt RP pozīcijai, ka sadarbība ar LP iespējama tikai bez tās priekšsēdētāja, Liepājas pilsētas mēra Ulda Seska.

"Uz šo brīdi esam gatavi strādāt opozīcijā. Mūsu mērķis ir vadīt pilsētu, bet tikai tad, ja mēs to varam darīt pa īstam," atzina Vilnītis.

Savukārt RP sarunās ar trešo domē ievēlēto politisko spēku - "Saskaņas centru" (SC) - vismaz esot panākts kāds progress. "Salīdzinājām programmas un secinājām, ka kompromisi ir atrodami. Ir pozitīvas lietas, kur mūsu redzējums sakrīt," atzina Vilnītis.

Tā kā LP un RP sarunās progress nav panākts, svarīgais lēmums, ar kuru no abām partijām sadarboties, visticamāk, būs jāpieņem SC.

Kā šodien informēja SC Liepājas saraksta līderis Jurijs Hadarovičs, SC turpinās sarunas gan ar LP, gan ar RP. Nekādu sarkano līniju no SC puses joprojām nav, uzsvēra Hadarovičs.

Vakar notikusi SC un RP pirmā tikšanās. "Divarpus stundas runājām un pa punktiem salīdzinājām, kur mūsu redzējums sakrīt un kur - atšķiras. Tagad analizējam šīs tikšanās rezultātus," informēja Hadarovičs.

Savukārt šorīt jau otro reizi SC ticies ar LP. Otrajā tikšanās reizē ar Liepājas mēra pārstāvēto partiju jau konkrētāk pārrunāti jautājumi, kuros abu partiju redzējums atšķiras. SC kā vienu no sadarbības nosacījumiem LP izvirzījis bezmaksas sabiedrisko transportu Liepājā skolēniem un pensionāriem. Panākta vienošanās, ka Liepājas partija sadarbības gadījumā piekristu kompromisam - piemēram, varētu apsvērt iespēju par bezmaksas sabiedrisko transportu pirmklasniekiem un pensionāriem, kuri sasnieguši 80 gadu vecumu. Mazliet atšķirīgs redzējums abu partiju starpā ir arī attiecībā uz piemaksām skolotājiem - par šo jautājumu vēl plānots diskutēt.

Kā ziņots, pirmās sarunas ar potenciālajiem koalīcijas partneriem ir parādījušas, ka tik viegli nebūs saliedēt vienotam darbam trīs partiju blokus, jo tie pārstāv nedaudz atšķirīgas liepājnieku grupas un intereses, pēc notikušajām Liepājas partijas sarunām ar RP un SC atzina Liepājas domes priekšsēdētājs, Liepājas partijas līderis Sesks.

Viņš norādīja, ka RP Liepājas nodaļas līdera Jāņa Vilnīša izteikumi par to, ka RP sadarbība ar Liepājas partiju iespējama tikai tādā gadījumā, ja tā atrod jaunu līderi, apgrūtinās konstruktīvu sarunu procesu.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie vēlēšanu rezultāti, LP Liepājā ir saņēmusi 37,06% vēlētāju atbalstu, bet RP - 30,42% atbalstu. LP jaunajā domes sasaukumā iegūs par divām vietām vairāk nekā konkurenti, proti - septiņas vietas, kamēr RP - piecas.

Trešais saraksts, kas pārvarējis 5% barjeru un iegūs trīs vietas, ir SC - par šo apvienību nobalsojuši 3540 jeb 16,88% Liepājas balsstiesīgo vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!