Pagaidām nav zināma naudas summa, kas nepieciešama smagi cietušā mūziķa Rodrigo Fomina (Igo) ārstēšanai. Tāpat nav zināms, kad varētu beigties ārstēšanas process un arī kam precīzi būs jāizmanto savāktie līdzekļi.
Tomēr pēc tam tiks sniegts sīks pārskats par izmantotajiem saziedotajiem līdzekļiem, BNS sacīja Igo pārstāvis jurists Aivars Borovkovs. Viņš arī piebilda, ka ziedošanas akcija notiek absolūti nesavtīgi.

Igo ārstēšanai pašreiz ir saziedoti aptuveni 10 tūkstoši latu.

Borovkovs nevēlējās atklāt, cik un kādas operācijas mūziķim ir veiktas un kāda ārstēšana vēl ir paredzēta. Vienīgais, ko Borovkovs atgādināja, ka ārstēšana vēl būs ļoti dārga un ilga.

Jurists nevēlējās atklāt Igo ārstēšanas nianses, jo tas esot neētiski pret pašu mūziķi un viņa tuviniekiem.

Borovkovs vēstīja, ka Igo pirmais ārstēšanas posms izmaksājis aptuveni 150 latu dienā. Igo ārstēšanai tika iegādāti īpaši medikamenti, kuri nebija pieejami slimnīcā, kā arī citas lietas.

Iespējams, Igo būs jāārstējas ārzemēs.

Borovkovs teorētiski pieļauj, ka ziedojumu akcijā tiks savākts vairāk līdzekļu nekā ārstēšanai nepieciešams. Tādēļ pāri palikušie līdzekļi tiks atdoti medicīnai vai arī īpašā Igo fondā, kas turpmāk varētu nodarboties ar labdarību.

Bez atvērtā ziedojumu rēķina bankā cilvēki var ziedot pa maksas tālruni, bet 18.jūnijā notiks milzīgs koncerts, kurā piedalīsies Latvijas pazīstamākie mūziķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!