Foto: AP/Scanpix

Ārlietu ministrijai (ĀM) nav ziņu par Latvijas valstspiederīgo bojāeju vai atrašanos lidmašīnā, kas avarējusi Francijas Alpos, informē ĀM preses sekretārs Ivars Lasis.

Tāpat Lasis norādīja, ka arī Konsulārajā departamentā ar jautājumiem vai lūgumu pēc palīdzības šajā sakarā neviens nav vērsies.

Savu līdzjūtību saistībā ar notikušo aviokatastrofu Dienvidfrancijā paudis Latvijas prezidents Andris Bērziņš un citas valsts augstākās amatpersonas.

"Latvija domās ir kopā ar visu bojāgājušo ģimenēm," uzsvērts prezidenta paziņojumā.

Savu līdzjūtību pauda arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), norādot, ka ir ļoti skumji par šādu traģēdiju. "Ir zudušas tik daudzu cilvēku dzīves. Esmu domās kopā ar bojāgājušo tuviniekiem," teica Straujuma.

Līdzjūtību izteikusi arī ĀM, paziņojumā norādot, ka "šajā sāpīgajā brīdī Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem saistībā ar šo traģēdiju".

Jau ziņots, ka otrdien Alpos nogāzās "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas atradās ceļā no Diseldorfas uz Barselonu. Francijas prokurori paziņojuši, ka lidmašīnas otrais pilots apzināti nogāzis lidmašīnu.

Katastrofā gāja bojā 150 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!