Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube svētdien apmeklēja starptautiskās militārās mācības "Baltic Hope 2000" Ādažos un atzinīgi novērtējis tur redzēto., informēja NBS preses virsnieks Uldis Davidovs.
Komandieris uzskata, ka šādas mācības nepieciešams organizēt arī turpmāk, atstāstot komandiera iespaidus.

Svētdiena ir mācību pēdējā diena. Kopā ar Graubi Ādažos viesojās ar Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors Ilmārs Vīksne un vairāki ārvalstu militārie atašeji.

Svētdien mācībās notika vairāki vingrinājumi - tanka "T-55" un artilērijas vienību transportēšana ar pontontiltu, kā arī cilvēku pūļa radītu nekārtību likvidācija.

Tāpat notika nelaimes gadījuma likvidācija mīnu laukā, nosacīti cietušo evakuācija ar helikopteru "Mi-8" un masu nekārtību novēršana konfliktējošu valstu atdalošajā zonā.

Vakarā paredzēta starptautisko mācību noslēguma ceremonija.

Mācības "Baltic Hope 2000" tika sākās 7. augustā. Tājās piedalās 312 militāro inženieru no visām trim Baltijas valstīm.

Pirmās "Baltic Hope" mācības notika pirms četriem gadiem Latvijā, pēc tam Lietuvā un Igaunijā, un šogad atkal Latvijā. Ādažu mācību centrā jūlijā notika mācību pēdējais sagatavošanas posms - plānošanas konference.

"Baltic Hope 2000" mērķis ir veicināt NATO programmas "Partnerattiecības Mieram" attīstību, kā arī militāro sadarbību starp Baltijas valstu bruņotajiem spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!