Netiek atklāts, kā iekārtots 450 tūkstošus latu izmaksājušais eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dzīvoklis, otrdien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Izremontēto un apmēbelēto eksprezidentes dzīvokli žurnālistiem apskatīt neatļauj, teikts laikrakstā.

Darbu pasūtītāji no uzņēmuma Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pēc sazināšanās ar eksprezidenti, ņemot vērā Vīķes-Freibergas privātumu, dzīvokļa remonta tāmi nepubliskos. Laikrakstam norādīts, ka par tāmi tikšot sniegtas atbildes likumā noteiktajā 15 dienu laikā, bet tie jāuzdodot rakstiska iesnieguma formā.

Gandrīz 200 kvadrātmetru lielajos Vīķes-Freibergas apartamentos ir sešas istabas un garderobe eksprezidentes tērpiem, teikts laikrakstā. Izremontētajā dzīvoklī ir divi darba kabineti – viens paredzēts bijušās prezidentes vajadzībām, otrs viņas sekretārei Karīnai Rāviņai-Vimbai, turklāt dzīvoklī ir salons, viesistaba, guļamistaba un ēdamistaba. Eksprezidentes dzīvoklis atrodas piektajā stāvā tieši virs eksprezidenta Gunta Ulmaņa dzīvokļa.

Laikraksts atgādina, ka 1995. gadā izcēlās skandāls par eksprezidentam Ulmanim izremontēto dzīvokli, kad atklājās, ka tajā ir ekskluzīvi priekšmeti - kristāla spoguļi, ziepju trauks no kristāla un tualetes papīra turētājs par gandrīz 100 latiem.

To, vai informāciju par dzīvokļa tāmes neatklāšanu liegusi snigt Vīķe-Freiberga, VNĪ izvairās skaidrot, raksta laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!