Foto: LETA
Skonto hallē sestdien, 20. oktobrī, notiks Latvijas simts gadiem veltīta starpkonfesionāla "Tautas lūgšanu sapulce", liecina portālā "dievssvetilatviju.info" publicētā informācija.

Plānots, ka slavēšanu un pielūgsmi vadīs vadošie slavēšanas līderi no dažādām Latvijas draudzēm un vairāku simtu liels starpkonfesionāls kopkoris. Kora sastāvā ir aptuveni 400 dalībnieki no dažādām Latvijas konfesijām un draudzēm.

Uzrunas un lūgšanas teiks Latvijas konfesiju bīskapi, pārstāvji un garīgie vadītāji, tajā skaitā Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats, Romas katoļu baznīcas arhibīskapa, metropolīta Zbigņeva Stankeviča pārstāvis, Rīgas arhidiecēzes ģenerālvikārs un Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas draudzes prāvests Andris Kravalis. Luteriskās baznīcas arhibīskapa Jāņa Vanaga pārstāvis, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Rīgas iecirkņa prāvests un Vecās Sv.Ģertrūdes draudzes mācītājs - Krists Kalniņš.

Lūgšanas un uzrunas teiks arī Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības ex bīskaps Jānis Ozolinkevičs. Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības bīskaps Modris Ozolinkevičs, draudzes "Jaunā Paaudze" bīskaps Aleksejs Ļedjajevs, Metodistu baznīcas superintendents Edgars Šneiders, Latvijas Kristīgā radio prezidents Tālivaldis Tālbergs, draudzes "Labā Vēsts" vecākais mācītājs Andrejs Čebotarjovs un Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns.

Pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), Latvijas bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš, kā arī Mateja baptistu draudzes mācītājs, bijušais ministrs un Rīgas domes deputāts Ainars Baštiks (GKR).

Tāpat Latvijas mācītāji individuāli aizlūgs par katra vajadzībām. Savu dalību pasākumā pašlaik apstiprinājuši 120 mācītāji, praktiski no visām Latvijas konfesijām.

"Tas būs vienreizējs un grandiozs dievkalpojums, kas garīgi un pozitīvi satricinās mūsu valsti. Es neaicinu vienoties mācībā vai konfesijā. Es neaicinu uz neveselīgu ekumēnismu. Es aicinu uz kopēju lūgšanu un balsi katram paliekot savā mācībā un draudzē. Es aicinu vienoties par to, kas mūs vieno. Tas ir Jēzus Kristus, mūsu Latvija - tauta un zeme," teikts portālā.

Pirmie 3000 Tautas lūgšanu sapulces apmeklētāji saņems mazu dāvaniņu - piemiņas nozīmīti.

Pasākums sāksies pulksten 14. Ieeja tajā ir bez maksas. Pasākumu plānots noslēgt pulksten 19 ar noslēguma dziesmu.

Mājaslapā arī atrodama Latvijas simtgades simbolika. Latvijas valsts simtgades biroja pārstāve Linda Pastare aģentūrai LETA norādīja, ka pasākuma rīkotāji ar biroju zīmes lietošanu ir saskaņojuši.

Pasākumu, kura kopējais budžets sastāda aptuveni 55 000 eiro, organizē Evaņģēlisko Kristiešu Draudzes "Kristus Pasaulei" mācītājs Mārcis Jencītis un sadarbības partneri no dažādām Latvijas draudzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!