Foto: LETA
Līdz ar aukstāka laika iestāšanos nedēļas otrajā pusē ir gaidāma ūdens līmeņa pazemināšanās Latvijas upēs, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Aizvadītās diennakts laikā nokrišņu dēļ ūdens līmenis upēs pārsvarā paaugstinājās.

Daugavā, Dubnas, Salacas un Lielupes augštecēs Mūsā, Misā, Bērzē, Abavā ūdens līmenis turpināja paaugstināties vidēji par 2 līdz 10 centimetriem, Aiviekstē par 14-16 centimetriem diennaktī. Latgales upēs ūdens līmenis palielinājies ievērojami - Dubnas lejtecē, Rēzeknē, Pededzē par 41 līdz 93 centimetriem.

Strauja ūdens līmeņa celšanās pagājušajā diennaktī novērota arī Vidzemes upēs. Ogrē intensitāte bijusi 39 līdz 66 centimetri, Mazajā Juglā un Apē - par 77 centimetriem, Gaujā par 17 līdz 70 centimetriem, bet Amatā par 64 centimetriem.

Visstraujāk - par 159 centimetriem - ūdens līmenis cēlās Lielajā Juglā. Applūdušas Aiviekstes, Lielās Juglas un Amatas palienes.

Lielupes baseina upēs līmenis paaugstinājās lēnāk - Lielupē Staļģenes-Kalnciema posmā un Mēmelē par 20-24 centimetriem, Svētē par 30 centimetriem diennaktī. Kurzemē lielākais ūdens līmeņa kāpums novērots Bārtā, par 58-81 centimetriem diennaktī, bet Ventā no Leckavas līdz Kuldīgai par 17-25 centimetriem, Imulā par 27 centimetriem, Durbē, Užavā un Irbē par 20-34 centimetriem diennaktī.

Vēl tuvākās dienas ūdens līmenis upēs paaugstināsies, bet, iestājoties aukstākam laikam, tas pakāpeniski samazināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!