Foto: Kadrs no video

Piektdien, 17. februārī, starptautiskajā lidostā "Rīga" notikušajā negadījumā aviokompānijas "Vim Airlines" gaisa kuģim bojāta spārna priekšējā daļa un dzinēja priekšējā daļa, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Dienas ziņas" apgalvoja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs, kurš šādus secinājumus izdarījis no kameru ierakstiem.

Viņš arī uzsvēra, ka precīzus lidmašīnas bojājumus varēs noteikt izmeklētāji.

"Pašlaik vēl nevar spriest par negadījuma iemesliem, bet skrejceļš nebija slidens. Asfalta segums bija sauss un notīrīts," raidījumā apgalvoja Gorodcovs.

Civilās aviācijas aģentūras direktors LTV norādīja, ka aviokompānijas "Vim Airlines" gaisa kuģis nobraucis aptuveni 150 līdz 180 metrus. Tāpat Gorodcovs atzina, ka šādi gadījumi, kad lidmašīna pacelšanās laikā nobrauc no skrejceļa, ir reti.

"Delfi" jau ziņoja, ka starptautiskajā lidostā "Rīga" piektdien noticis negadījums ar aviokompānijas "Vim Airlines" čarterreisa no Ufas gaisa kuģi, kas pirms pacelšanās saslīdējis uz skrejceļa.

Lidmašīnā atradās hokeja komandas "Lada" spēlētāji, treneri un darbinieki. Pēc sākotnējās informācijas, gaisa kuģī atradās 40 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi. Negadījumā neviens cilvēks nav cietis.

Pašlaik gaisa kuģis ir novietots stāvvietā. Lidostas skrejceļš ir slēgts un tiek veikta tā tehniskā apsekošana.

Kā liecina portālā "flightradar24.com" pieejamā informācija, avarējusī lidmašīna Rīgā ielidoja no Minskas 15. februāra naktī. Lidmašīna "Boeing 737-524" ir 19 gadus veca.

Ceturtdienas vakarā "Lada" "Arēnā Rīga" aizvadīja sezonas priekšpēdējo spēli, ar 1:2 piekāpjoties Rīgas "Dinamo". Komandai no Rīgas bija jādodas uz Ufu, kur sestdien tā aizvadīs pēdējo maču pret "Salavat Julajev".

Great time in Riga🚀🚨✈️🛫

A post shared by Glebа (@_gleba_) on Feb 17, 2017 at 2:38am PST

Отскочили

A post shared by Антон Шенфельд (@shenfeld12) on Feb 17, 2017 at 4:18am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!