Foto: LETA

Saeimas tā dēvētajā Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā pārstāvētie trīs opozīcijas deputāti šodien paziņoja par plāniem pamest darbu šajā institūcijā, jo uzskata, ka tās darbs nebūs efektīvs.

Parlamentārās izmeklēšanas komisiju plāno pamest trīs deputāti - Ringolds Balodis (NSL), Jānis Ādamsons (S) un Jānis Ruks (LRA).

Balodis pauda, ka vēlas atvainoties iedzīvotājiem par komisijas veidošanas rosināšanu, jo, kaut gan viņa mērķis bija panākt efektīvu darbu, tomēr koalīcijas pārstāvju rīcības dēļ tas neesot iespējams. Viņš pārmeta, ka vairāki simti eiro tagad aiziet komisijas priekšsēdētājam - "Vienotības" frakcijas deputātam Veiko Spolītim - par nekā nedarīšanu.

Balodis norādīja, ka viņš ir saņēmis savas frakcijas "No sirds Latvijai" akceptu aiziešanai no komisijas. Arī Ruks pauda, ka plāno atstāt šo komisiju. Savukārt Ādamsons skaidroja, ka gala lēmumu par deputātu aiziešanu no komisijas nākamnedēļ pieņems "Saskaņas" frakcija, kas viņu šim postenim ir deleģējusi. Taču politiķis neredz jēgu strādāt parlamentārajā izmeklēšanā, kurai nav izstrādāts darba plāns, norādīja Ādamsons.

Kā ziņots, iepriekš komisijas sēdēs norisinājās strīdi par dažādiem ar tās darbību saistītiem jautājumiem. Pretrunas sākās pēc tam, kad koalīcijas deputāti priekšsēdētāju ievēlēja bez opozīcijas pārstāvju klātbūtnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!