Foto: PantherMedia/Scanpix
Veco ļaužu aprūpes jomā pēdējā laikā sācis pieaugt konfliktu skaits starp visām procesā iesaistītajām pusēm – aprūpes centriem, veselības aprūpes iestādēm, klientiem, kā arī viņu pārstāvjiem –, novērojis senioru aprūpes iestādes "Dzintara melodija" vadītājs Matīss Pudāns. Viņš ir pārliecināts, ka domstarpības izraisa neizpratne par šādu centru nozīmi un funkciju sociālās un medicīnas aprūpes sistēmā.

To, ka daļa sabiedrības neizprot sociālo aprūpes iestāžu funkcijas un tas rada konfliktus, norāda arī citu līdzīga tipa iestāžu vadītāji. Viņi pēdējā laikā gan nav novērojuši īpašus saasinājumus un uzsver, ka pārpratumi ir atsevišķi gadījumi, nevis tendence. Atbildīgo ministriju uzskati atšķiras – Veselības ministrija (VM) nav saņēmusi signālus par šādu situāciju, bet Labklājības ministrija (LM), mēģinot rast risinājumus, secinājusi, ka bez papildu finansējuma tas nebūs iespējams.

Iesaistīto pušu daudz, skaidrības maz

Pudāns stāsta, ka senioru aprūpē ir iesaistītas dažādas institūcijas un cilvēki, kas savā starpā ne vienmēr var vienoties par to, kas kuram ir jādara.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!