Foto: DELFI Aculiecinieks

Patlaban nav informācijas, ka 16. martā, leģionāru piemiņas dienā, būtu gaidāmas provokācijas, raidījumam LNT ceturtdien atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Nozares atbildīgais ministrs vienlaikus uzsvēra, ka policija 16. martā kā jau katru gadu strādās pastiprinātā režīmā.

Jau ziņots, ka Rīgas domē patlaban pieteikti trīs 16. marta pasākumi. Paredzēts, ka biedrība "Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa" 16. martā no plkst. 11 līdz plkst. 13 rīkos gājienu maršrutā Doma baznīca - Brīvības piemineklis. Pasākuma pieteikumā norādīts, ka gājiena dalībnieku skaits varētu būt simts cilvēku apmērā.

Savukārt no plkst. 7 līdz plkst. 13 laukumā pie Brīvības pieminekļa pasākumu rīkos biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam". Pasākuma mērķis ir skaidrot garāmejošajiem interesentiem par 1944. gada 16. martā noritējušajām latviešu leģionāru kaujām, kā arī skaidrot leģiona Otrā pasaules kara vēsturi. Pieteicēji norādījuši, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki.

Vēl 16. martā Brīvības pieminekļa laukumā piketu - sapulci no plkst. 9 līdz plkst. 15 pieteikusi biedrība "Latvijas Antinacistiskā komiteja". Biedrības rīkotais pasākums veltīts "Waffen-SS" upuru piemiņai un, lai norādītu uz "Waffen-SS" noziegumu attaisnošanas bīstamību. Pieteicēji norāda, ka piketā piedalīsies 100 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!