Foto: Reuters/Scanpix
Ventspils Augstskolas (VeA) rektores Gitas Rēvaldes vispārīgie un nekonkrētie apgalvojumi pirmdienas preses konferencē liek apšaubīt viņas teiktā patiesumu, uzskata VeA Satversmes sapulces priekšsēdētāja Dace Štefenberga.

Štefenbergas ieskatā Rēvalde pauž informāciju, "ko drīzāk varētu dēvēt par personisko viedokli".

"Man kā Ventspils Augstskolas Satversmes sapulces priekšsēdētājai nav zināms neviens tāds gadījums, kad, kā apgalvo Rēvalde, "tiek draudēts mūsu darbiniekiem, ka viņi nedrīkst neko pozitīvu teikt par rektores darbu". Šādi vispārīgi, nekonkrēti apgalvojumi liek apšaubīt Rēvaldes teiktā patiesību," portālam "Delfi" norādīja Štefenberga.

"Patiesībā situācija Ventspils Augstskolā ir gluži pretēja. Mediji pārsvarā atspoguļo Rēvaldes attiecības ar Ventspils pilsētas pašvaldību, neņemot vērā kritisko situāciju Rēvaldes un Ventspils Augstskolas personāla, tai skaitā Satversmes sapulces, attiecībās, ko rada Rēvalde un viņas, neraugoties uz Senāta nelabvēlīgo balsojumu šajā jautājumā, ieceltais prorektora p.i. [Edvards] Ratnieks," skaidroja VeA pārstāve.

Vēstīts, ka pirmdien preses konferencē augstskolas rektore Rēvalde paziņoja, ka "VeA darbinieki saņem draudus ar mērķi piespiest tos neteikt neko pozitīvu par rektores darbu, kā arī saskaras ar politisko spiedienu".

Jau ziņots, ka VeA Satversmes sapulce 25. maija sēdē pieņēma lēmumu atcelt no rektora amata VeA rektori Rēvaldi. Viņa vērsās Administratīvajā rajona tiesā, lai pārsūdzētu augstskolas Satversmes sapulces lēmumu par atcelšanu no amata.

Rēvalde atsaucas uz likuma normām, norādot, ka augstskolas Satversmes sapulce lēmusi ārpus savas kompetences, jo rektoru atbilstoši var atcelt no amata pēc augstskolas Senāta vai izglītības un zinātnes ministra ierosinājuma, ja tā darbībā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi.

Tāpat ziņots, ka Ventspils dome norādījusi, ka VeA nelikumīgi iztērēti pašvaldības līdzekļi vismaz 10 tūkstošu eiro apmērā un dome varētu neslēgt vienošanos par finansējumu augstskolai, jo nav pārliecības par naudas lietderīgu izlietojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!