Foto: LETA

Lai pastiprinātu pārbaudes nelegālo pasažieru pārvadātāju aktivitāšu samazināšanai, VSIA "Autotransporta direkcija" ir vienojusies ar Valsts policiju un Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienestu par veicamajiem pasākumiem, portālu "Delfi" informē direkcijā.

Plānots, ka jau tuvākajās dienās tiks veiktas pastiprinātas pārbaudes maršrutos, kuros novērota visaktīvākā nelegālo pārvadātāju darbība. Pamatojoties uz jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.364, Valsts policijai un pašvaldību kontroles dienestiem ir vieglāk identificēt un sodīt nelegālos pārvadātājus.

Jaunie noteikumi nosaka kārtību, kā tiek veikti iekšzemes pasažieru neregulārie pārvadājumi un kāda ir norēķinu kārtība par attiecīgajiem pakalpojumiem.

"Sakarā ar plānotajiem reidiem pasažieri, kuri izmanto nelegālo pārvadātāju pakalpojumus, riskē ar iespējamu kavēšanos, risku tikt izsēdinātam vai papildu līdzekļu tērēšanu, jo attiecīgais transportlīdzeklis brauciena laikā var tikt aizturēts," uzsver direkcijā. "Ņemot vērā, ka pārbaudes laiks var ilgt pat vairāk nekā vienu stundu, pasažieriem jārēķinās ar ilgu uzturēšanos transportlīdzeklī vai iespēju meklēt citu pārvietošanās veidu un līdz ar to – papildu tēriņiem par biļeti."

Direkcijas apkopotā informācija rāda, ka "nelegālie pārvadātāji parasti pārvadā pasažierus tikai rentablos maršrutos – laikā, kad pakalpojuma pieprasījums ir vislielākais, un vietās ar lielāku iedzīvotāju skaitu, tādējādi samazinot oficiālo regulāro pārvadātāju klientu skaitu un ieņēmumus".

Lai gan zaudējumus, kas ik gadu rodas nelegālo pārvadātāju darbības rezultātā, precīzi aprēķināt nav iespējams, "Autotransporta direkcija" lēš, ka to summa sastāda vairākus miljonus eiro gadā.

"Autotransporta direkcija" aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt Valsts policiju, pašvaldību kontroles dienestus un direkciju par nelegālo pārvadātāju aktivitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!