Foto: F64
Sociālo zinību mācību grāmata 9.klasei, kurā runāts par homoseksualitāti, netiks mainīta vai papildināta, apliecināja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Baiba Bērziņa.

Tādējādi sociālo zinību grāmatas saturs nebūs jāpapildina ar kādiem alternatīviem viedokļiem par homoseksualitāti.

Šādu lēmumu VISC pieņēmis pēc oficiāla atzinuma saņemšanas no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, kā arī konsultācijām ar Latvijas Klīnisko psihologu asociāciju un Pasaules Veselības organizāciju Latvijā.

"Grāmatas saturs netiks mainīts, lēmums tika pieņemts, arī pamatojoties uz saņemtajiem atzinumiem," apliecina Bērziņa.

Jau vēstīts, ka Latvijas reliģisko organizāciju pārstāvji atklātā vēstulē premjeram Valdim Dombrovskim (V) un izglītības un zinātnes ministram Rolandam Brokam (ZZS) izteica protestu pret šo mācību grāmatu. Pieprasījumu sniegt paskaidrojumus ministram nosūtīja arī apvienība "Par labu Latviju", kura materiālu uzskatīja par tendenciozu.

Viņi norāda, ka grāmatas 187.lappusē esot atrodama intervija ar psiholoģi Jolantu Cihanoviču. Neesot pieņemams psiholoģes izteikums, ka ārsti uzskatot homoseksualitāti par normālu seksualitātes aspektu, tā nav slimība un sabiedrībā ir 8–10 procenti homoseksuāli orientētu cilvēku.

Izglītības un zinātnes ministrija atzina, ka par homoseksualitāti skolās ir jārunā daudzpusīgi un jābūt atspoguļotiem dažādiem viedokļiem, tomēr uzdeva VISC izvērtēt situāciju.

Ministrs iepriekš paskaidroja, ka mācību grāmatās saturu par homoseksualitāti veido, izmantojot starptautisko pētījumu rezultātus, kā arī ANO un UNESCO rekomendācijas seksualitātes mācīšanai bērniem un jauniešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!