Foto: LETA

Vladimira Putina opozicionāra Borisa Ņemcova slepkava nebija "īsti profesionāls cilvēks", bet viņam bija zināma militāra sagatavotība un ar ieročiem viņam ir bijusi darīšana, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja bijušais Valsts policijas vadītājs, pašlaik apsardzes biznesā strādājošais Juris Rekšņa.

Rekšņa atzina, ka no medijos pieejamās informācijas iespējams secināt, ka slepkava ir cilvēks ar militāru izglītību, jo izmantota Makārova tipa pistole, un no sešiem šāvieniem trāpīti četri. "Ar Makārova pistoli grūti pat nošauties un profesionālis to neizmantos," sacīja Rekšņa.  

"Vai viņš ir šodien ir dzīvs - es nezinu," par nozieguma izdarītāja likteni sacīja Rekšņa. 

Visticamāk, ka Ņemcova slepkavību neatklās, atzīmēja Rekšņa. Viņš gan piebilda, ka ļoti cer - slepkavība tiks atklāta.

Bijušas policijas priekšnieks Ņemcova slepkavību vērtēja ne tikai kā pasūtījuma slepkavību, bet arī kā politisku slepkavību, sakot, ka lielākajā daļā tās nav atklājamas.

Slepkavības atklāšanā svarīgas ir pirmās 12 stundas, tad trīs dienas pēc notikušā, savukārt, kad ir pagājis mēnesis - jau iestājas rutīna. Protams, ka lietas tiek izmeklētas arī pēc 10 un 15 gadiem, bet tas efekts "krīt ar katru gadu," sacīja Rekšņa.  '

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Maskavā, netālu no Kremļa nezināmi uzbrucēji nošāva Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!