Foto: F64
Informācijas tehnoloģiju (IT) speciālists Ilmārs Poikāns, arī pazīstams ar segvārdu "Neo", meklē jaunu advokātu aizstāvībai iespējamai apsūdzībai par datu noplūdināšanu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS).

Kā telefonsarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" no Rīgas skaidroja Poikāns, viņa līdzšinējais aizstāvis Aleksejs Loskutovs (V) ir ievēlēts par 10.Saeimas deputātu un nedrīkst pildīt zvērināta advokāta pienākumus.

"Ir vajadzīgs advokāts, kas ir zinīgs kriminālprocesā un sevišķi IT lietās, jo te pirmo reizi tiks piemēroti attiecīgie panti par nesankcionētu piekļuvi informācijas sistēmām," teica Poikāns.

''Loskutovs jau ir sen ievēlēts, un vajadzēja viņam meklēt aizstājēju jau agrāk, tomēr tas, ka meklēju advokātu, nav nekas īpašs," viņš sacīja.

Poikāns teica, ka, viņaprāt, EDS datu noplūdes lietu izmeklē nesteidzīgi, taču viņš pagaidām paļaujoties uz Ekonomikas policijas viņam teikto, ka izmeklēšana netikšot vilkta garumā. Viņš gan piebilda, ka no septiņiem policijas savāktiem datoriem tikai vienam ir pabeigta analīze.

Kā zināms, Poikāns ar segvārdu ''Neo" 2010.gada pavasarī pakāpeniski publiskoja algu datus par daudziem valsts uzņēmumiem un iestādēm. Dažos gadījumos tie apstiprināja, ka iestāde vai uzņēmums sekojis valdības taupības programmai, citos gadījumos - ka tā daļēji vai pilnībā netika ievērota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!