Persona ar segvārdu "Neo", kas uzņēmusies atbildību par liela apjoma informācijas ieguvi no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) un publiskojusi divu Rīgas pašvaldības uzņēmumu atalgojuma sarakstus, plāno ierasties Latvijā, liecina ieraksts "Neo4ata" mikroblogā sociālajā tīklā "Twitter".

"Lēmums ir pieņemts - Neo nākamajā nedēļā būs Latvijā. To, precīzi kad un kā es tur nokļūšu, paturēšu kā mazu noslēpumu," raksta Neo4ata, kas dēvē sevi par Ceturtās atmodas tautas armijas (4ATA) pārstāvi. Nedaudz vēlāk viņš norāda, ka "tagad gan viss". "Nedrīkstu nokavēt lidmašīnu. Lidošu, protams, ne jau pa tiešo uz Rīgu un ne jau ar "Air Baltic"," norāda bloga autors, piebilstot: "Neuztraucies, es neesmu pateicis precīzu lidojuma laiku un galapunktu :) Un neesmu apgalvojis, ka man ir tikai LR pase".

No ierakstiem blogā noprotams, ka Neo plāno būt prom vairākas dienas, jo, aicinot atbalstītājus novēlēt viņam veiksmi "tikt nenoķertam", viņš norāda "būšu "online" pēc pāris dienām".

Jau vēstīts, ka piektdien "4ATA" publiskoja sarakstu, kas it kā satur ziņas par uzņēmuma "Rīgas Satiksme" darbinieku atalgojumu, taču pats uzņēmums šos datus neapstiprināja. Savukārt sestdien Neo nodeva atklātībai uzņēmuma "Rīgas Siltums" atalgojuma sarakstus, un uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs apstiprināja to patiesumu.

Jau ziņots, ka "4ATA" ir uzņēmusies atbildību par apjomīgo dokumentu noplūdi no VID EDS, par kuru ziņas atklātībā nāca pagājušās nedēļas nogalē. Kopumā no VID sistēmas noplūduši vairāk kā septiņi miljoni dokumentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!