Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) nominācijas komisija apstiprināšanai Latvijas Radio (LR) valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatos izvirzījusi piecus kandidātus, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja NEPLP loceklis Patriks Grīva.

Pēc viņa teiktā, tostarp divi kandidāti ir izvirzīti valdes priekšsēdētāja amatam, bet trīs kandidāti ir izvirzīti valdes locekļa amatam finanšu vadības jautājumos.

"Diemžēl likums liedz publiskot kandidātu vārdus konkursa fināla posmā, tomēr varu teikt, ka visiem kandidātiem ir atbilstošas prasmes un pieredze gan vadības, gan finanšu jomā, kā arī ir pieredze mediju vadībā," sacīja Grīva.

Viņš norādīja, ka balsojums par kandidātu apstiprināšanu attiecīgajos LR valdes amatos notiks pirmdien, 2.oktobrī, bet darbu jaunā LR valde sāks otrdien, 3.oktobrī.

Pēc NEPLP locekļa teiktā, padome jaunajai LR valdei uztic ļoti plašu atbildības lauku un tai būs jāturpina uzrādīt padomei tās pieprasītos dokumentus, lai NEPLP varētu turpināt to analīzi. "Diemžēl mēs turpinām atklāt pietiekoši šokējošus faktus. Esam saskārušies ar ilgstoši uzturētu atalgojuma sistēmu, kas, mūsuprāt, ir netaisnīga. Esam burtiskā nozīmē saskārušies ar satura tirgošanu, nevis sponsorēšanu sabiedriskajā medijā. Kā arī pavasarī veiktā funkciju audita rezultāts (..) norādīja, ka ir ļoti liela problēma ne tikai [LR] organizācijas, bet arī finanšu vadības struktūrā," skaidroja Grīva.

NEPLP ceturtdien izteica neuzticību līdzšinējai LR valdes loceklei Sigitai Roķei. Viņa amatu atsāja ceturtdien. Līdz jaunās LR valdes darba sākšanai LR vadīs uz pagaidu laiku valdē ieceltais LR finanšu direktors Juris Gavars.

Konkursu uz Roķes ieņemto LR valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumus plānots izsludināt tuvāko divu nedēļu laikā.

Roķe LR valdē, atbildot par programmu attīstības jautājumiem, strādāja kopš 2015.gada janvāra. Taču kopš šā gada marta līdz augustam viņa bija vienīgā LR valdes locekle, jo NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam. Tolaik NEPLP Roķei deva pārbaudes laiku un šogad 11.maija sēdē nolēma, ka viņa kā vienīgā valdes locekle turpinās darbu LR valdē.

Tāpat ziņots, ka konkursā uz LR valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa finanšu vadības jautājumos kopumā pieteicās gandrīz 30 pretendenti.

Konkursu uz iepriekšminētajiem amatiem NEPLP izsludināja šā gada 10.augustā. Pieteikumus konkursā varēja iesniegt līdz šā gada 25.augustam.

Konkursa pirmajā kārtā kopumā tika saņemti 18 pieteikumi valdes priekšsēdētāja amatam un 14 pieteikumi valdes locekļu finanšu vadības jautājumos amatam. Savukārt četri pieteikumi saņemti uz abiem konkursā izsludinātajiem amatiem.

Iepazīstoties ar amatu kandidātu konkursā iesniegtajiem dokumentiem, konkursa otrajai kārtai uz LR valdes priekšsēdētāja amatu tika izvirzīti 11 kandidāti, savukārt uz valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatu - septiņi kandidāti.

Konkursa pirmā kārta paredzēja pārbaudīt kandidātu atbilstību konkursa nolikumā noteiktajām vispārīgajām prasībām. Kandidāti, kuri neatbilda šīm prasībām, tika izslēgti no tālākas dalības konkursā. Pretendentiem, kuri izvirzīti konkursa otrajai kārtai, līdz šā gada 12.septembrim bija jāiesniedz redzējums par LR attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!