Foto: DELFI

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien izraudzījusies sešus kandidātus, kas iekļuvuši pēdējā kārtā konkursā uz Latvijas Radio valdi, aģentūru BNS informēja padomes pārstāvis Dainis Mjartāns.

Kandidātus trešajā kārtā vērtēs personāla vadības konsultāciju uzņēmums "Eiro Personāls". Ārējo konsultantu sniegto vērtējumu NEPLP ņems vērā, pieņemot galīgo lēmumu par radio valdes sastāvu.

Aptaujājot konkursa dalībniekus, NEPLP nesaņēma piekrišanu no visiem trešās kārtas konkursantiem piedalīties publiskās diskusijās, tādējādi kandidātu tikšanās ar radio darbiniekiem nenotiks.

Pretendentu vārdus NEPLP neatklāj.

Jau ziņots, ka konkursā tiek meklēts Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos un valdes loceklis nodrošinājuma jautājumos. Valde tiks iecelta uz trim gadiem.

Pirmajā kārtā NEPLP atvēra iesniegtās aploksnes un veica pieteikumu atbilstības pārbaudi. Konkursa otrajā kārtā NEPLP vērtēja pretendentu pieredzi, izglītību, motivāciju un izpratni par sabiedriskā medija darbību un lomu. Konkursa trešajā kārtā tiks padziļināti vērtētas atlikušo kandidātu profesionālās prasmes un zināšanas. Par izvirzīto pretendentu apstiprināšanu valdes locekļu amatā NEPLP lems, atklāti balsojot, un valdes locekļi tiks iecelti amatos ar klātesošo NEPLP locekļu balsu vairākumu.

NEPLP kopumā saņēma 19 pieteikumus konkursam uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem. Nolikumam atbilda 18 no iesniegtajiem pieteikumiem.

NEPLP plāno jauno valdi iecelt līdz Ziemassvētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!