Foto: DELFI

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vakantajam locekļa amatam pieteiktas četras kandidatūras - žurnāliste Dace Ķezbere, rakstniece Eva Mārtuža, Komunikoloģisko pētījumu centra pārstāvis Aleksandrs Mirlins un Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) biedrs, žurnālists Guntis Rozenbergs.

Ķezberes kandidatūru pieteikusi Jūrmalas Vēstures un mākslas biedrība. Viņa no 2005.gada līdz 2014.gadam pārstāvēja "M.L. Grupu" un iepriekš bijusi Nacionālās radio un televīzijas padomes locekle. Pretendentei ir žurnālistes izglītība.

Mārtužu šim amatam rekomendējusi Latvijas Rakstnieku savienība, Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis. Viņa ir AS "Lauku Avīze" izdevniecības literārā redaktore, kura ieguvusi gan literatūras, gan teoloģijas maģistra izglītību.

Mirlinu pieteikusi Latvijas Žurnālistu savienība, un viņš ir komunikācijas un sabiedrisko attiecību kursu lektors. Mirlinam ir maģistra grāds komunikāciju zinātnē. Rozenbergu izvirzījusi LŽA, un viņš ir žurnāla "Bilance" galvenais redaktors, kurš ieguvis profesionālo maģistra grādu žurnālistikā.

Šodien noslēgusies kandidātu pieteikšana NEPLP vakantajam locekļa amatam. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija par kandidātiem uz vakanto NEPLP locekļa amatu spriedīs 27.maija sēdē.

Kā ziņots iepriekš, 23.aprīlī pēc paša vēlēšanās no amata atbrīvots NEPLP loceklis Gints Grūbe. Viņš skaidroja, ka saņēmis piedāvājumu tuvākā gada laikā piedalīties vairākos lielos radošos filmu projektos, tādēļ neredz iespēju radošā darba savienošanai ar NEPLP locekļa pienākumiem. Grūbi darbam NEPLP bija virzījusi LŽA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!