Foto: F64

Lai arī koalīcijas frakcijas nav lēmušas par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu kandidātiem, neoficiāli starp favorītiem pagaidām tiek minēti Ivars Āboliņš, Gunta Līdaka, Patriks Grīva un Ieva Beitika.

NEPLP locekļus amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima. Tātad par kandidātiem vēl lems Saeimas komisija un tad deputāti parlamenta sēdē, tāpat viņus vēl iztaujās vairākas frakcijas. Līdz ar to gala lēmums vēl var mainīties.

"Vienotība" ceturtdien frakcijas sēdē uzklausīja vairākus kandidātus, un lēmumu plāno pieņemt pirmdien, 16. janvārī. Frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa gan prognozēja, ka politiskā spēka atbalsts varētu būt Beitikai, tāpat pozitīvs viedoklis ir par Līdaku. Āboltiņa gan atkārtoti sacīja, ka šis ir provizoriskais viedoklis, un lēmumu paredzēts pieņemt vēlāk.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka sacīja, ka par piemērotu uzskata Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektores Līdakas kandidatūru, jo jāmaina situācija, kad komercmediji līdz šim nav tikuši pietiekami uzklausīti. Politiķis norādīja, ka Līdakai ir amatam atbilstoša profesionalitāte. Viņš kā otru kandidātu, par ko varētu nebūt iebildumi, minēja Āboliņu, arī norādot uz viņa atbilstošo kompetenci. ZZS nākamajā nedēļā plāno uzklausīt vairākus NEPLP kandidātus.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sacīja, ka pagaidām lēmumi šajā jautājumā nav pieņemti un diskusijas notiks frakcijas sēdē nākamnedēļ.

Kā ziņots, 2. februārī pilnvaras beidzas četriem no pieciem NEPLP līdzšinējiem locekļiem. Starp kandidātiem uz NEPLP ir žurnāla un portāla "Ir" ārštata autore Sanita Upleja-Jegermane, bijušais VSIA "Latvijas Televīzija" programmu daļas satura redaktors Āboliņš, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Līdaka, SIA "Hansa Investment Club HIC" valdes priekšsēdētājs Nikolajs Lācis, SIA "Randala" valdes loceklis un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja Beitika, kā arī SIA "Platforma Filma" valdes priekšsēdētājs, filmas producents, TV reklāmas producente un kampaņu vadītāja Aija Ansone, Politikas centru apvienības atvērtai sabiedrībai direktore Vita Anda Tērauda, producēšanas un mārketinga kompānijas "beach.lv" dibinātājs, producents Grīvs, pašreizējais NEPLP loceklis Dainis Mjartāns un žurnāliste Žanna Helmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!